Schuldhulpverlening – samen uit de schulden

Schulden - een blok aan je been
Schulden – een blok aan je been

Schulden kunnen echt een blok aan je been zijn en het is soms echt een uitdaging om op een goede manier uit de schulden te komen.

In Nederland kennen we de minnelijke schuldsanering –  dit wordt ook wel schuldhulpverlening genoemd.

Schuldsanering

Iemand die in de financiële schulden zit wordt geholpen om deze schulden af te gaan lossen. Dit noemen we het saneren van schulden. Hiervoor is de vrijwillige medewerking van schuldeisers wel van belang.

Niet iedereen komt in aanmerking voor schuldhulpverlening. Je moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Je mag bijvoorbeeld geen nieuwe schulden maken, je moet je vaste lasten op tijd betalen en het geld dat je overhoudt moet worden gebruikt voor het aflossen van je schulden.

Schuldhulpverlener

Samen met een schuldhulpverlener, bijvoorbeeld via je gemeente, wordt gekeken welke schulden je hebt. Ook wordt er gekeken hoeveel geld je iedere maand binnenkrijgt. Op basis van die informatie wordt aan de schuldeisers een voorstel gedaan om de schuld af te lossen. Dit is een voorstel ter finale kwijting. Het gaat dan vaak om een percentage van de schuld.

Als alle schuldeisers akkoord zijn met het voorstel en je voldoet drie jaar lang aan alle voorwaarden dan wordt het restant van de schulden kwijtgescholden na deze drie jaar. Je bent dan schuldenvrij.

In de schulden zitten is niet leuk, en de regels en afspraken kunnen best ingewikkeld zijn.

Heldere communicatie

PitchParrot helpt mensen die zich bezighouden met schuldhulpverlening. Met behulp van animaties, illustraties en infographics leggen we op een duidelijke en vriendelijke manier uit waar je allemaal mee te maken krijgt als je uit de schulden wilt komen.

Een voorbeeld van een dergelijke animatie maakten we voor de Gemeente Nissewaard. In de onderstaande animatie leggen we uit hoe de aanvraag voor schuldhulpverlening verloopt.

Ook ontwikkelden we samen speciale tabbladen, deze helpen je offline inzicht te krijgen in je schulden en vaste lasten.

Werk jij in de schuldhulpverlening en ben je benieuwd hoe we jou en jouw cliënten kunnen ondersteunen met heldere animaties en illustraties? Neem dan contact met ons op.

Wil je met ons werken?
Heb je een vraag of een opmerking?

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem dan snel contact met ons op!

Vragen?

Wil je teruggebeld worden op een moment dat het jou het best uitkomt? Plan dan nu een terugbelafspraak in. 

Illustraties

Naast animaties maken we ook illustraties in een groot aantal illustratiestijlen. We vertellen je graag meer.