Hoe 't werkt - PitchParrot animaties
Hoe 't werkt - PitchParrot animaties
Hoe 't werkt - PitchParrot animaties
Hoe 't werkt - PitchParrot animaties
Hoe 't werkt - PitchParrot animaties

Hoe 't werkt

Waarom een animatie laten maken?

Een animatie is bij uitstek geschikt om complexe zaken voor iedereen begrijpelijk te maken. In één of meerdere minuten pakken we het onderwerp bij kop en staart en zorgen we voor een heldere animatie. Met een vleugje humor (indien gewenst) verduidelijken we processen, producten en diensten.

Van reorganisatie tot pitch, van bedrijfscommunicatie tot crisiscommunicatie en van proces tot product, met uitleganimaties zorg je er voor dat informatie helder en eenduidig wordt overgebracht. Keer op keer.

Direct aan de slag?

PitchParrot?

Animaties maken, dat is wat we doen. Van jouw script van maximaal 120 woorden (of meer…) maken wij een ijzersterke animatie van ongeveer 1 minuut inclusief professionele voice-over.

Heb je een langer script? Lees vooral even verder!

Waarom 120 woorden?

Die 120 woorden zorgen ervoor dat het animatiefilmpje een lengte heeft van ongeveer een minuut. In 120 woorden kun je een verhaal een kop en een staart geven. Deze grens dwingt jou ook om snel tot de kern van jouw boodschap te komen.

Die snelle kern zorgt er weer voor dat wij passende animaties kunnen maken. Sommige verhalen passen niet binnen de 120 woorden. Geen probleem, we maken ook langere animaties!

Meer dan 120 woorden?

Wil je een animatie laten maken die langer is dan 1 minuut? Geen enkel probleem!

Mijn verhaal?

Ja… jouw verhaal. Wij geloven dat jij jouw verhaal het beste zelf kunt vertellen. Uiteraard geven we je tips (geen trucs) om jouw verhaal zo krachtig mogelijk te maken. Heb je alles op papier staan? Lever jouw verhaal dan digitaal bij ons aan. Wij doen de rest.

Lukt het echt niet? Geen probleem! Het is mogelijk om jouw verhaal door ons te laten redigeren, zodat het allemaal net wat lekkerder bekt. We kunnen uiteraard ook het complete script verzorgen. Via een contentkalender plan je jouw animaties gemakkelijk in!

Welk verhaal?

Dat bepaal jij zelf. PitchParrot maakt animaties van pitches, instructies, cv´s, productpresentaties, organisatieveranderingen, klantenreizen etc. Gekke verhalen? Geen probleem!

Tv reclame of pre-roll?

Let op… Wil je dat we een online commercial (pre-roll) of tv spot voor je maken? Laat het ons van tevoren weten.

Ok, ik heb een verhaal… en dan?

Neem contact met ons op, vertel je verhaal en je ontvangt het opdrachtformulier. Helemaal ingevuld? We kunnen van start!

Zo simpel?

Ja… zo simpel! Nadat we het ingevulde opdrachtformulier hebben ontvangen, doen we een korte telefonische intake om te zorgen dat we niets over het hoofd zien. Vervolgens ontvang je van ons de definitieve opdrachtbevestiging en een elektronische factuur.

Wacht eens even… Vooraf betalen?

Dat klopt. Door onze contactmomenten te beperken en jou jouw verhaal te laten vertellen, kunnen we onze animaties aanbieden tegen ongewoon scherpe tarieven.

Ok, duidelijk! Hoe gaat het proces verder in zijn werk?

Nadat we de betaling hebben ontvangen, laten we jouw verhaal inspreken door één van onze professionele voice-overs. Ondertussen zijn onze creatieven druk in de weer met het maken van de storyboards en het indelen van de diverse scenes. Wanneer de stem gereed is, wordt de daadwerkelijke animatie gemaakt en uiteindelijk voorzien van geluidseffecten.

Houden jullie rekening met mijn huisstijl?

Uiteraard! Tijdens het bestelproces krijg je de mogelijkheid om de kleuren van jouw huisstijl door te geven en de juiste logo’s aan te leveren, een link naar jouw website mag natuurlijk ook.

En als ik de animatie in verschillende talen wil laten maken?

Kunnen we! Voor NomadPower lieten we bijvoorbeeld stemacteurs uit Nederland, Engeland, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Italië de voice-overs inspreken. Je mag de vertaalde versie van het script zelf aanleveren, maar we laten het ook graag door een van onze professionele vertalers vertalen.

Cool! En de levertijd?

We kunnen binnen 10 werkdagen na akkoord & betaling opleveren. Hierbij gaan we ervan uit dat door alle betrokken partijen akkoord is gegeven op het script.

En wat krijg ik dan?

Je krijgt van ons een .avi, .mov of .mp4 bestand aangeleverd. Bij oplevering kun je nog een correctie aanvragen op de timing van de animatie en het kleurgebruik.

Ik snap het, mag ik de animatie vervolgens overal voor gebruiken?

Je krijgt van ons de gebruiksrechten voor de animatie. Deze gebruiksrechten zijn standaard exclusief de uitzendrechten voor radio en/of TV en pre-rolls. Wil je de animatie wel voor Radio, TV of als pre-roll gebruiken, dan kunnen we daar uiteraard afspraken over maken.

Dit staat ongetwijfeld ook in de algemene voorwaarden?

Dat klopt! Onze Algemene Voorwaarden kan je hier vinden.

Duidelijk! Maare wat kost dat nou zo’n animatie filmpje?

De prijs? Die is scherp, heel erg scherp. Benieuwd hoe scherp? Neem contact met ons op en vertel ons jouw verhaal.

Koffie - PitchParrot animaties

Animatiestudio PitchParrot
Alles in beweging

Met onze animaties brengen we alles in beweging. Van organisaties tot de dansvloer. Wij maken animaties met impact. Animaties die klanten tot kopen aanzetten.

Animaties die zorgen dat dingen begrepen worden. Animaties die zorgen voor minder wrijving. Animaties die jouw organisatie verder brengen. Animaties die jouw pitch laten vliegen.

En animaties die zorgen voor een glimlach op je gezicht.

Vragen?

Wil je teruggebeld worden op een moment dat het jou het best uitkomt? Plan dan nu een terugbelafspraak in. 

Illustraties

Naast animaties maken we ook illustraties in een groot aantal illustratiestijlen. We vertellen je graag meer.