Bedrijfsanimatie laten maken? - PitchParrot animaties
Bedrijfsanimatie laten maken? - PitchParrot animaties
Bedrijfsanimatie laten maken? - PitchParrot animaties

Contentkalender

Contentkalender in 2021

Contentkalender maken?

2021, het jaar waarin content belangrijker is dan ooit tevoren. Door structureel content te publiceren via een contentkalender zorg je ervoor dat je een concurrentievoorsprong behoudt of wint. Een contentkalender maken met animatie?


Wat is een contentkalender?

Een contentkalender is een middel om de publicatie van (online)content op verschillende media te organiseren. Deze periode kan variëren van een maand tot een aantal jaar. Een contentkalender laat zien wanneer en welke informatie gepubliceerd gaat worden.

In een contentkalender geef je aan wanneer en wat voor content je gaat publiceren. Ook staat erin wat er gepubliceerd gaat worden en wie er verantwoordelijk voor is.


Waarom gebruik je een contentkalender?

Je gebruikt een contentkalender om het overzicht te bewaren bij de publicatie van informatie op verschillende media. Een contentkalender zorgt voor overzicht binnen de organisatie of onderneming, waardoor een duidelijk beeld ontstaat van de te publiceren media uitingen.

Ben jij eigen baas, een blogger, influencer of werk je voor een groot bedrijf of persbureau? Dan is het je vast weleens overkomen dat je te laat een artikel publiceerde of een Facebookpost bent vergeten te versturen.

Door gebruik te maken van een contentkalender zorg je ervoor dat je consistent publieke media uitingen doet. Hetgeen wat de doelgroep van je verlangt.

Door structureel informatie naar buiten te brengen zorg je dus voor meer structuur en daarnaast rust voor jezelf. Je komt professioneler over en je weet van tevoren wat er gaat komen. Niet alleen geeft dit meer rust, ook weet een eventuele invaller direct waar die aan toe is.


Wat zijn de voordelen van een contentkalender?

De voordelen van een contentkalender zijn onder andere dat er een betere tijdstip en locatie gekozen wordt voor de informatie. Door goed na te denken over de content die gepubliceerd wordt, zet dit de kwaliteit voorop. Er wordt in dit geval geen content meer geplaatst ‘omdat het moet’, maar omdat er over na is gedacht.

Verder zijn er ook nog andere voordelen:

• Je ziet in een oogopslag wat er nog nodig is om de gaten van het aankomende jaar te vullen.

• Het zorgt voor meer duidelijkheid en efficiëntie binnen de organisatie én consistentie bij de doelgroep.

• De content hoeft alleen nog geproduceerd te worden, het is namelijk al verzonnen.

• Je creëert een duidelijke tone-of-voice door veel content te creëren in één keer.

• Je kunt content laten maken, zodat je er zelf niet naar om hoeft te kijken.


Wat staat er in een contentkalender?

Een contentkalender bevat een datum, een onderwerp en een doel, het type content dat er geplaatst gaat worden, de doelgroep, de verantwoordelijke redacteur en het publicatiekanaal. De vorm van een contentkalender kan sterk verschillen net als de uitstraling ervan.


Waarmee vul je een contentkalender?

Een contentkalender kun je met verschillende soorten informatie vullen. De beste oplossing is om gebruik te maken van verschillende typen content, waardoor publicaties erg divers worden en de breedste doelgroep wordt aangesproken. 

Een bedrijfsanimatie of een uitleganimatie zorgt voor een goede invulling van jouw contentkalender!


Gebruik animatie!

Animatie is de beste manier om een proces of product uit te leggen aan je doelgroep. Een animatie video spreekt veel meer aan dan een stuk tekst of een afbeelding. Animaties zijn vaak met een vleugje humor geproduceerd, waardoor er een glimlach op het gezicht van de kijker ontstaat.

In bovenstaande video zie je een voorbeeld van hoe animatie video’s eruit kunnen zien. Of je nu opzoek bent naar een zakelijke animatie of een grappige cartoon, de mogelijkheden zijn eindeloos. Benieuwd naar onze animatie stijlen?


Origineel in 2021

In 2021 is het als bedrijf of organisatie enorm lastig om boven de menigte uit te springen. Met toenemende en innoverende concurrentie in vrijwel alle sectoren wil je iets waardoor jouw bedrijf van het koren wordt onderscheiden.

Het is lastig om met verschillende originele ideeën te komen als het draait om content. Content zorgt ervoor dat de doelgroep van je bestaan afweet, nu is het aan de doelgroep om te kiezen welke organisatie het beste bij ze past.

Via een animatiefilm weet je zeker dat je uniek bent én dat je jouw verhaal kunt vertellen op de manier zoals je bedoeld. Geen verkeerde interpretaties of een verkeerde e-mail. Een duidelijke animatie zorgt ervoor dat je altijd de perfecte pitch of boodschap naar buiten kunt brengen.


Slim gebruik maken van animatie

 Doordat je een contentkalender maakt voor een maand, kwartaal of jaar kun je slim omgaan met het inplannen van de verschillende soorten content en de frequentie hiervan.

Door gebruik te maken van animatie in de contentkalender kun je de gehele contentkalender laten uitbesteden. Wij zorgen ervoor dat jouw content op tijd af is, klaar voor publicatie. Het enige wat je hoeft te doen is ons te laten weten wat jij in de animatie video wilt laten zien.


Voorbeeld  

Stel je hebt een contentkalender gemaakt voor één jaar. Het enige wat je hoeft te doen is verschillende data’s te kiezen en globaal het script te bedenken. Het creëren van de informatie doen wij voor je! Vervolgens krijg je het op het juiste tijdstip geleverd, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt.

Een goede contentstrategie kan zijn om ieder kwartaal één onderwerp centraal te stellen. Je warmt je doelgroep op door de eerste weken actief op social media te discussiëren over het onderwerp en je plaatst relevante berichten.

Intussen heb je de opdracht gegeven om een animatie video te laten maken over het onderwerp. Deze leveren wij aan op de door jou gekozen datum. Je publiceert de video en je doelgroep zal versteld staan van het resultaat.

Als je dit proces herhaald zal je merken dat het al snel een gewoonte wordt om structureel goede content te publiceren. Iets wat nog weinig bedrijven doen en waar menig klant enthousiast van wordt.


Contentkalender maken

Ben je opzoek naar een programma waarmee je een overzichtelijke contentkalender kunt maken? Wij hebben een goed advies! Op contentkalender.nl kun je makkelijk een contentkalender maken. Dit kun je doen door eerst een gratis account aan te maken, vervolgens kun je direct aan de slag!

Je hebt direct een goed overzicht in wat voor content je wanneer gaat publiceren. 


Partner toevoegen

Via contentkalender kun je ons als je partner toevoegen. Dit gaat heel simpel door rechtsboven in je account te klikken op ‘Partner toevoegen’. Vervolgens kies je PitchParrot uit het lijstje!


Veelgestelde vragen

Heb je vragen over ons werkproces? Kijk eens bij de FAQ, hier vind je de meest gestelde vragen over het laten maken van een contentkalender en animatie.


Contact

Wil je dat animatiebedrijf PitchParrot aan de slag gaat met jouw contentkalender met animatie video?

Vul het contactformulier hieronder in of bel ons op 085-0091888!

 

Animatie studio PitchParrot - Alles in beweging

Met animatie brengen we alles in beweging. Van organisaties tot de dansvloer. Wij maken animaties met impact. Animaties die klanten tot kopen aanzetten. Animaties die zorgen dat dingen begrepen worden.

Animaties die zorgen voor minder wrijving en meer glans. Animaties die jouw organisatie verder brengen. Animaties die jouw pitch laten vliegen.

En animaties die zorgen voor een glimlach op je gezicht.

Illustratie - PitchParrot

Wil je met ons werken?
Heb je een vraag of een opmerking?

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem dan snel contact met ons op!

Vragen?

Wil je teruggebeld worden op een moment dat het jou het best uitkomt? Plan dan nu een terugbelafspraak in. 

Illustraties

Naast animaties maken we ook illustraties in een groot aantal illustratiestijlen. We vertellen je graag meer.