Animatie… Wat is dat eigenlijk?

Wist je dat de animatie techniek al best wel oud is? Onze verre voorouders schilderden in hun grotwoningen al complete storyboards op de wanden. Maar dat die beelden ook tot leven zouden kunnen worden gebracht hadden ze toen waarschijnlijk nog niet kunnen vermoeden.

De eerste Animatiefilms

De eerste animatiefilms werden rond 1900 gelanceerd. Gebruikmaken van de enkelbeeldtechniek werd door een groot aantal beelden achter elkaar op te nemen en deze snel achter elkaar af te spelen de illusie gewekt dat er leven in de beelden zat.

Frames per seconde

Om dit vloeiend te kunnen doen zijn 24 frames (beelden) per seconde nodig, elke seconde bestaat dus uit 24 losse stilstaande beelden die net een beetje (beeldje) van elkaar verschillen. Het is ook mogelijk om minder beelden per seconde te gebruiken, hoewel de beweging minder vloeiend is blijft er toch de illusie van beweging.

Een niet geheel onbekende muis

Eén van de eerste tekenfilms met geluid verscheen in 1928. Steamboot Willie. Misschien ken je de hoofdrolspeler wel. Het was het debuut van Mickey Mouse.

Animatietechnieken

De animatietechnieken zijn de jaren heen aanmerkelijk veranderd. Waar animatie vroeger vrijwel louter handwerk was krijgen de animatoren en illustratoren tegenwoordig een aardig handje hulp van computers bij het creëren van eenvoudige tot zeer complexe animaties. Van 2D (twee dimensionaal, of plat) tot 3D animaties (drie dimensioneel, animaties met diepte dus).

Uitleganimaties

Animatie is, in de juiste handen, een krachtig middel om informatie over te dragen en een emotionele respons op te roepen. Het is daarom dat animatie, ook mede door de eenduidigheid van de beelden, uitermate geschikt is voor een meer bedrijfsmatige inzet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uitleganimaties of product presentatie animaties.


PitchParrot (uitleg)animaties

PitchParrot is een Rotterdamse animatiestudio met (inter)nationale faam. Sinds 2013 bedienen wij onze klanten met aansprekende geanimeerde video producties en pakkende illustraties. De afgelopen jaren is ons team van animatoren en illustratoren gestaag gegroeid. Hierdoor zijn we in staat een grote diversiteit aan animatiestijlen aan te bieden.

In onze animatiestudio produceren we animaties voor een breed palet aan klanten. Meer weten? Neem contact met ons op!

Wil je met ons werken?
Heb je een vraag of een opmerking?

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem dan snel contact met ons op!

Vragen?

Wil je teruggebeld worden op een moment dat het jou het best uitkomt? Plan dan nu een terugbelafspraak in. 

Illustraties

Naast animaties maken we ook illustraties in een groot aantal illustratiestijlen. We vertellen je graag meer.