Bedrijfsanimatie laten maken? - PitchParrot animaties
Bedrijfsanimatie laten maken? - PitchParrot animaties
Bedrijfsanimatie laten maken? - PitchParrot animaties

Animatie laten maken

Animaties met Impact

Een animatie laten maken? Dat doe je bij PitchParrot! Een animatiefilm helpt met het vertellen van jouw verhaal. Zet jij animatiefilmpjes al in voor jouw organisatie?

Bij ons kun je een animatie laten produceren waar jij en je doelgroep blij van wordt. Een pakkende animatie zorgt ervoor dat jouw boodschap of verhaal duidelijk de wereld in wordt gestuurd. We zorgen met onze animatie dus voor meer glans en minder wrijving.

In een minuut (of een beetje meer) leggen we jouw verhaal uit.

Animatie laten produceren bij PitchParrot

PitchParrot is een Roterdamse animatiestudio. We maken dus (hoe onverwacht) animaties.  We zijn trots op iedere animatie die we produceren en na meer dan 600 animaties hebben we het proces inmiddels aardig in de vingers.

Het team van animatoren en illustratoren werkt Iedere dag aan steengoede animaties. Animaties die jou én de kijker een duidelijk verhaal voorschotelen. 

Je wilt één of meerdere animaties laten maken voor jouw organisatie! Slim!  We leggen je op deze pagina alles uit over wat een animatiefilm precies is, hoe je de perfecte lengte kunt berekenen, welke soorten animaties er zijn en hoe je een animatie kunt laten produceren.


Allereerst: wat is een animatie eigenlijk?

Wat is een animatie?

Een animatie is een video waarin gebruik wordt gemaakt van bewegende illustraties en geluid. De verzameling van alle bewegende illustraties in combinatie met een logisch verhaal wordt een animatie genoemd.

Ieder bedrijf of persoon heeft een verhaal. Jij waarschijnlijk ook. Het verhaal dat je verteld moet impact hebben om resultaten te behalen. Zonder een duidelijke boodschap laat je jouw klanten, medewerkers en stakeholders in het duister tasten.

Een onduidelijke stroom van informatie geeft niet snel resultaat. En dat is zonde. Wij zorgen ervoor dat jouw verhaal op een helderen en professionele manier in beeld wordt gebracht, op een wijze waar jij blij van wordt. En jouw doelgroep ook!

Een kleine introductie (uit de ouwe doos…)

Soorten animaties

Voordat je alles leest over ons proces van animeren kijken we eerst naar de verschillende soorten animaties. We hebben er een hoop! Weet jij al welke soort animatiefilm je zoekt?


Bedrijfsanimatie

Bedrijfsanimaties zijn animaties waarbij er gebruik wordt gemaakt van een zakelijke stijl van animeren, maar wel met een knipoog. Laat je bedrijf professioneler overkomen. Straal vertrouwen uit met een bedrijfsanimatie.

Bekijk ons portfolio of lees meer over bedrijfsanimaties.


Explanimation of uitleganimatie

Een explanimation of ook wel uitleganimatie genoemd is een korte video van ongeveer 1 minuut. In deze video wordt een product, bedrijfsproces of service uitgelegd. De wereld moet jouw idee, probleem of oplossing begrijpen. En na het zien uiteraard actie ondernemen.


Animatiefilmpje

Wil jij een kort verhaal vertellen, die de wereld de andere kant op doet draaien? Of heb je een animatiefilmpje nodig van minder dan 3 minuten? Laat ons jouw boodschap dan helder de wereld in sturen!


Whiteboard animatie

Deze manier van animeren ken je vast en zeker. Een snelle tekening op een leeg, wit scherm. We hebben het over whiteboard of schoolbord animatie. Leg een complex idee, boodschap of oplossing uit via een whiteboard animatie.

Lees meer over whiteboard animaties laten maken.


Animatie laten produceren? Dit zijn de voordelen.

Er zijn veel voordelen aan het laten produceren van een animatie. De belangrijkste voordelen van een animatiefilm zijn:


Meer informatie aan de kijker geven, in minder tijd dan voorheen.

Doordat je enkele minuten of misschien slechts één minuut de tijd hebt om je verhaal te vertellen moet je duidelijk zijn. Om je verhaal in slechts 120 woorden op papier te vertellen is lastig. De combinatie van bewegend beeld en audio zorgt ervoor dat je veel informatie in weinig tijd kunt stoppen. Vergelijk dat maar eens met een krantenartikel!

Is jouw marketingbudget niet groot genoeg voor een raket naar de maan met jouw logo? Als je een animatie laat maken ben je vrij om te bedenken wat je wilt. De mogelijkheden zijn echt eindeloos!


Een animatiefilm verouderd niet.

In tegenstelling tot ‘normale’ videos, waar kleding, kapsels en de omgeving een rol spelen zijn animaties bijna tijdloos. Zo lang jouw verhaal of proces hetzelfde blijft, blijft de animatie dat ook.

Als een een animatie wilt laten maken kun je kiezen uit verschillende animatie stijlen. Deze stijlen zijn helemaal afgestemd op jouw huisstijl. Daar zorgen onze illustratoren voor.

Hieronder een overzicht van de verschillende stijlen die we hanteren:

Cubic

Het lijkt een beetje op ‘nep’ 3D. Bij deze stijl van animeren wordt alle aandacht op het fysieke product gelegd.
Deze stijl wordt vaak gebruikt bij procesuitleg, bouwprojecten of productielijnen.

Clean

Een formele stijl van animeren, zonder toeters en bellen. Een enorm grafische stijl waarbij functionaliteit het meest belangrijke is.

Corporate

Deze stijl ligt tussen formeel en informeel in. Een semi-formele stijl. Zakelijker dan de cartoonstijl, maar toch af en toe met een knipoog. Voor technische pitches, reorganisaties of producten is dit een ideale animatie. Vaak gebruikt bij een bedrijfsanimatie.

Cartoon

Een informele stijl van animeren. Wij toveren een glimlach op het gezicht van de kijker, terwijl jouw boodschap helder overkomt. We zorgen ervoor dat jouw animatie op een leuke en duidelijke manier wordt opgeleverd.

Whiteboard

Nog een stijl? Jazeker! Je kunt bij ons ook een whiteboard animatie laten maken. Net als op het schoolbord! Vlot met kleine bewegingen. Een leuke manier van uitleggen en erg duidelijk. Perfect voor elke uitleg! Voorbeelden van de verschillende animatie stijlen laten we zien op onze pagina: animatie stijlen!


De kosten van een animatie laten maken

De kosten van een animatie laten produceren zijn sterk afhankelijk van verschillende onderdelen van de video. Een daarvan is de lengte van de animatie. Om het overleg te beperken en zo de kosten laag te houden, werken we meestal met aangeleverde scripts. Een door jou gemaakt script dus. Geen zorgen, we helpen je uiteraard bij het schrijven waar dat nodig is.

Voor de lengte van het script kun je de volgende formule gebruiken: 120 woorden voice-over script staat gelijk aan ongeveer 1 minuut animatie.

Omdat de prijzen voor iedere opdracht sterk uiteen kunnen lopen vermelden we geen vaste prijs op de website. Ben je benieuwd naar wat de kosten voor jouw animatie worden? Neem dan contact op. We hebben over het algemeen binnen 5 minuten een pasklaar antwoord.


Wie zijn wij?

Wij zijn PitchParrot, een animatiebedrijf met passie voor animatie. Animaties die jouw boodschap op een leuke en informatieve manier overbrengen. Door ons ervaren team van animatoren, illustratoren, stemacteurs en geluidstechnici kunnen we jouw verhaal of boodschap ijzersterk animeren.

We zijn gevestigd in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam, drie keer vallen vanaf Rotterdam Centraal. We werken op z’n Rotterdams, handen uit de mouwen, lekker pragmatisch en recht voor z’n raap.

Onze animatie makers staan voor je klaar om de beste animatie voor jou te leveren. PitchParrot staat voor kwaliteit. We zorgen ervoor dat jouw animatie opvalt tussen de rest.

 

Animatie studio PitchParrot - Alles in beweging

Met animatie brengen we alles in beweging. Van organisaties tot de dansvloer. Wij maken animaties met impact. Animaties die klanten tot kopen aanzetten.

Animaties die zorgen dat dingen begrepen worden. Animaties die zorgen voor minder wrijving en meer glans. Animaties die jouw organisatie verder brengen. Animaties die jouw pitch laten vliegen.

En animaties die zorgen voor een glimlach op je gezicht.

Illustratie - PitchParrot

Wil je met ons werken?
Heb je een vraag of een opmerking?

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem dan snel contact met ons op!

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem dan snel contact met ons op!

Vragen?

Wil je teruggebeld worden op een moment dat het jou het best uitkomt? Plan dan nu een terugbelafspraak in. 

Illustraties

Naast animaties maken we ook illustraties in een groot aantal illustratiestijlen. We vertellen je graag meer.