Animatie laten maken

Play Video

Animaties met Impact

Een animatie laten maken? Dat doe je bij PitchParrot! Een animatiefilm helpt met het vertellen van jouw verhaal. Zet jij animatiefilmpjes al in voor jouw organisatie?

Bij ons kun je een animatie laten produceren waar je blij van wordt. Een pakkende animatie zorgt ervoor dat jouw boodschap of verhaal duidelijk de wereld in wordt gestuurd.

Binnen enkele minuten leggen we jouw verhaal uit.

Animatie laten produceren bij PitchParrot

We maken animaties. Dat mag duidelijk zijn. We zijn trots op iedere animatie die we produceren. Zelfs na meer dan 600 animatiefilmpjes.

Iedere dag geven wij onze passie en inzet om de beste animaties te maken. Animaties die jou én de kijker telkens doen verbluffen!

Je wilt een animatie laten maken. Slim! We leggen je op deze pagina alles uit over wat een animatiefilm precies is, hoe je de perfecte lengte kunt berekenen, welke soorten animaties er zijn en hoe je een animatie kunt laten produceren.

Allereerst: wat is een animatie eigenlijk?

Wat is een animatie?

Een animatie is een video waarin gebruik wordt gemaakt van bewegende illustraties en geluid. De verzameling van alle bewegende illustraties in combinatie met een logisch verhaal wordt een animatie genoemd.

Ieder bedrijf of persoon heeft een verhaal. Jij waarschijnlijk ook. Het verhaal dat je verteld moet impact maken om resultaten te behalen. Zonder een duidelijke boodschap kom je niet goed over.

Een onduidelijke stroom van informatie geeft niet snel resultaat. En dat is zonde. Wij zorgen ervoor dat jouw verhaal in beeld wordt gebracht, op een manier waar je blij van wordt. En de doelgroep ook!

Soorten animaties

Voordat je alles leest over ons proces van animeren kijken we eerst naar de verschillende soorten animaties. We hebben er een hoop! Weet jij al welke soort animatiefilm je zoekt?

Bedrijfsanimatie

Bedrijfsanimaties zijn animaties waarbij er gebruik wordt gemaakt van een zakelijke stijl van animeren, maar wel met een knipoog. Laat je bedrijf professioneler overkomen. Straal vertrouwen uit met een bedrijfsanimatie.

Bekijk ons portfolio of lees meer over bedrijfsanimaties.

Explanimation of uitleganimatie

Een explanimation of ookwel uitleganimatie genoemd is een korte video van vaak 1 minuut. In deze video wordt een product, bedrijfsproces of service uitgelegd. De wereld moet jouw idee, probleem of oplossing begrijpen.

Animatiefilmpje

Wil jij een kort verhaal vertellen, die de wereld de andere kant op doet draaien? Of heb je een animatiefilmpje nodig van minder dan 3 minuten? Laat ons jouw boodschap helder de wereld in sturen!

We maken korte animatiefilmpjes zoals alleen PitchParrot dat kan. Meer weten over een kort animatiefilmpje?

Whiteboard animatie

Deze manier van animeren ken je vast en zeker. Een snelle tekening op een leeg, wit scherm. We hebben het over whiteboard of schoolbord animatie. Leg een complex idee, boodschap of oplossing uit via een whiteboard animatie. De kijker zal verbluft staan!

Lees meer over whiteboard animaties laten maken.

Animatie laten produceren? Dit zijn de voordelen.

Er zijn veel voordelen aan het laten produceren van een animatie. De belangrijkste voordelen van een animatiefilm zijn:

Meer informatie aan de kijker geven, in minder tijd dan voorheen.

Doordat je enkele minuten of misschien slechts één minuut de tijd hebt om je verhaal te vertellen moet je duidelijk zijn. Om je verhaal in slechts 120 woorden op papier te vertellen is lastig. De combinatie van bewegend beeld en audio zorgt ervoor dat je veel informatie in weinig tijd kunt stoppen. Vergelijk dat maar eens met een krantenartikel!

Is jouw marketingbudget niet groot genoeg voor een raket naar de maan met jouw logo? Als je een animatie laat maken ben je vrij om te bedenken wat je wilt. De mogelijkheden zijn echt eindeloos!

Een animatiefilm verouderd niet.

In tegenstelling tot ‘normale’ videos, waar kleding, kapsels en de omgeving een rol spelen zijn animaties bijna tijdloos. Zo lang jouw verhaal of proces hetzelfde blijft, blijft de animatie dat ook.
Een nieuwe manier van presenteren.

Merk je dat de kwaliteit van jouw (bedrijfs)presentaties achteruit gaan? Animatie zorgt ervoor dat jouw doelgroep de aandacht erbij houdt.
Verschillende stijlen animaties

Als een een animatie wilt laten maken kun je kiezen uit verschillende animatie stijlen. Deze stijlen zijn helemaal afgestemd op jouw huisstijl. Daar zorgen onze illustratoren voor.

Hieronder een overzicht van de verschillende stijlen die we hanteren:

Cubic.

Het lijkt een beetje op ‘nep’ 3D.

Bij deze stijl van animeren wordt alle aandacht op het fysieke product gelegd.
Deze stijl wordt vaak gebruikt bij procesuitleg, bouwprojecten of productielijnen.

Clean.

Een formele stijl van animeren, zonder toeters en bellen.

Een enorm grafische stijl waarbij functionaliteit het meest belangrijke is.

Corporate.

Deze stijl ligt tussen formeel en informeel in. Een semi-formele stijl.

Zakelijker dan de cartoonstijl, maar toch af en toe met een knipoog.
Voor technische pitches, reorganisaties of producten is dit een ideale animatie. Vaak gebruikt bij een bedrijfsanimatie.

Cartoon.

Een informele stijl van animeren.

Wij toveren een glimlach op het gezicht van de kijker, terwijl jouw boodschap helder overkomt.
We zorgen ervoor dat jouw animatie op een leuke en duidelijke manier wordt opgeleverd.

Whiteboard.

Nog een stijl? Jazeker! Je kunt bij ons ook een whiteboard animatie laten maken.

Net als op het schoolbord! Vlot met kleine bewegingen.
Een leuke manier van uitleggen en erg duidelijk. Perfect voor elke uitleg!

Voorbeelden van de verschillende animatie stijlen laten we zien op onze pagina: animatie stijlen!

De kosten van een animatie laten maken

De kosten van een animatie laten produceren zijn sterk afhankelijk van verschillende onderdelen van de video. Een daarvan is de lengte van de animatie.

Om het overleg te beperken en zo de kosten laag te houden, werken we meestal met aangeleverde scripts. Een door jou gemaakt script dus.

Voor de lengte van het script kun je de volgende formule gebruiken: 120 woorden voice-over script staat gelijk aan ongeveer 1 minuut animatie.

Omdat de prijzen voor iedere opdracht sterk uiteen lopen vermelden we geen vaste prijs op de website. Ben je benieuwd naar wat de kosten voor jouw animatie worden?

Wie zijn wij?

Wij zijn PitchParrot, een animatiebedrijf met passie voor animatie. Animaties die jouw boodschap op een leuke en informatieve manier overbrengen.

Door ons ervaren team van animatoren, illustratoren, stemacteurs en geluidstechnici kunnen we jouw verhaal of boodschap ijzersterk animeren.

We zijn gevestigd in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam, drie keer vallen vanaf Rotterdam Centraal. De Rotterdamse mentaliteit ontbreekt dan ook niet.

Onze jonge en dynamische animatie makers staan voor je klaar om de beste animatie voor jou te leveren. PitchParrot staat voor kwaliteit. We zorgen ervoor dat jouw animatie opvalt tussen de rest.

Wat maakt ons anders?

Wetenschap, technologie, vooruitgang: ze brengen ons hele grote voordelen bij het maken van een animatie.

Vaak is iets nieuws complex en onbekend voor iedereen – dus heel moeilijk uit te leggen. Bij PitchParrot blinken we uit in het uitleggen van je complexe boodschap.

We zorgen dat jouw boodschap naar je publiek wordt gebracht met een geproduceerde animatie die gemakkelijk te begrijpen is. Daarnaast zorgen we ervoor dat jouw animatie een lust voor het oog is.

Animatie laten maken? Zo werk dat:

Bij PitchParrot maken we verschillende soorten animaties. Wil je een animatiefilm laten maken? Daar weten we bij PitchParrot alles vanaf. Hieronder leggen we je ons proces van animaties laten maken uit!

Het script

Het proces begint met het schrijven van het script voor de animatie. Wij laten het schrijven van het script over aan jou. Jij kent je verhaal immers het beste!

Heb je hulp nodig bij het schrijven van het script? Geen zorgen. We kunnen je hulp bieden. Het enige wat je hoeft te doen is het ons te laten weten.

Is het script animeerbaar?

Wanneer je een script bij ons aanlevert controleren we of het script ‘animeerbaar’ is.

Hierbij letten we erop dat de zinnen kort zijn en de woorden begrijpelijk. Dat is waar het om draait bij animatie.

Probeer jargon en komma’s dus te vermijden. Gebruik spreektaal!

Redigeren

Kom je er zelf niet helemaal uit? Dat is natuurlijk geen probleem. We kunnen het script eventueel voor je redigeren.

De eerste ronde is altijd inbegrepen. Moet het script volledig herschreven worden, dan doen we je hier graag een voorstel voor.

De meeste scripts die we binnen krijgen zijn met een minimale aanpassing geschikt voor animatiefilm. Geen zorgen dus!

Het opdrachtformulier

Op het moment dat het script door beide partijen is goedgekeurd ontvang je van ons het opdrachtformulier.

Op dit formulier leggen we alle informatie vast die nodig is om de productie van de animatie te kunnen starten.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan zakelijke gegevens en ook voorkeur voor animatie stijl en voorkeur voor stemacteur.

Stemsamples kiezen

Op basis van de gegevens die je invult op het opdrachtformulier krijg je van ons een aantal stemsamples van verschillende stemacteurs.

Deze stemsamples bestaan uit enkele fragmenten. We vragen je om op basis van deze stemsamples een keuze te maken uit de stemacteurs.

We willen graag van je weten welke het beste bij jouw wensen aansluit. Daarnaast zijn we benieuwd naar welk deel van de sample je het meeste aanspreekt!

Tijdens de productie
Tijdens deze periode zal er vanuit ons geen contact worden opgenomen. De informatie op het opdrachtformulier is voldoende om een krachtige animatie te kunnen maken.

95% van de animaties die we maken wordt zo geproduceerd. Mochten we toch nog vragen hebben dan weten we je snel te vinden.

Optioneel: Script, Storyboard en stylesheet

Mocht je eerst een storyboard willen zien en een stylesheet met artwork zoals dit in de animatie gebruikt zal worden dan is dit uiteraard mogelijk.

Ongeveer 5% van onze klanten maakt gebruik van deze optie.

Uiteraard kun je ons ook inschakelen om het volledige script te maken. Dit doen we in combinatie met een storyboard en stylesheet. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Oplevering

Na oplevering is het mogelijk om op een aantal punten kosteloos correcties aan te brengen. Het gaat hier om zaken die negatief afwijken van het opdrachtformulier.

Je kunt hierbij denken aan spel en spreekfouten, verkeerd kleurgebruik (anders dan aangegeven) of objectieve technische fouten in de animatie (glitches).

Overige wijzigingen

Andere wijzigingen kunnen we doorvoeren, we doen hier dan eerst een voorstel voor én laten je weten wat de kosten zijn. In de praktijk blijkt dat dit zelden nodig is.

Vragen en opmerkingen

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben laat dit dan gerust weten.

Wil je meer dan 1 animatiefilm afnemen? En dus structureel aan de slag met animatie binnen jouw organisatie? Ook dan horen we het graag!

Alles duidelijk? Aan de slag!

Is alles duidelijk en wil je met ons aan de slag? Klik dan hier om contact op te nemen! We sturen je direct alle informatie toe.

Hoe laat je een animatie maken?

Tof! Je wilt een animatie laten produceren. En nu?

Allereerst willen we graag weten wat voor animatie je wilt laten maken. Dit kun je al aangeven in je eerste berichtje. Ben je er nog niet uit? Geen zorgen, we kunnen je helpen kiezen.

Als je weet wat voor stijl je wilt, is het tijd voor de volgende stap: het script. Het script is voor een uitleganimatie meestal 120 woorden. Dit kan variëren, maar less is more.

Nadat je ons het script hebt doorgestuurd gaan we voor je aan de slag. Wij zorgen ervoor dat je een perfecte animatie krijgt opgeleverd die volledig op het script aansluit.

Hieronder zie je een contactformulier. Vul deze in en kom direct in contact met ons! Geen zorgen, we bijten niet.

Animatie studio PitchParrot - Alles in beweging

Met animatie brengen we alles in beweging. Van organisaties tot de dansvloer. Wij maken animaties met impact. Animaties die klanten tot kopen aanzetten. Animaties die zorgen dat dingen begrepen worden. Animaties die zorgen voor minder wrijving en meer glans. Animaties die jouw organisatie verder brengen. Animaties die jouw pitch laten vliegen.

En animaties die zorgen voor een glimlach op je gezicht.

Karakter design - PitchParrot animaties

Wil je met ons werken?
Heb je een vraag of een opmerking?

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem dan snel contact met ons op!

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem dan snel contact met ons op!

Vragen?

Wil je teruggebeld worden op een moment dat het jou het best uitkomt? Plan dan nu een terugbelafspraak in. 

Illustraties

Naast animaties maken we ook illustraties in een groot aantal illustratiestijlen. We vertellen je graag meer.